Preskočiť na obsah
KnxSolution.sk - KNX Technológia odolná voči budúcnosti
KnxSolution.sk - KNX Technológia odolná voči budúcnosti
Zvýraznenie funkcie ovládania osvetlenia - MDT Technologies

Zvýraznenie funkcie ovládania osvetlenia - MDT Technologies

Automatické zapnutie alebo vypnutie svetla

Večer je príliš tma a svieti svetlo. Systém domácej automatizácie sa považuje za inteligentný, ak reaguje nezávisle a primerane potrebám obyvateľov. Preto majú spínacie aktuátory MDT KNX zo série AKS funkciu prahu na každom kanáli. Svetlo je možné napríklad zapnúť, keď jas klesne pod požadovanú úroveň. To znamená, že budova automaticky reaguje na situáciu v miestnostiach.

Jednoducho vytvorte atmosféru

Okrem spínania a stmievania sú práve možnosti farieb svetla tým hlavným, čím sú LED také atraktívne. S nepriamym LED osvetlením môže byť miestnosť jemne osvetlená v správnej farbe podľa nálady. S MDT LED ovládačmi je možné veľmi pohodlne ovládať 12/24 V RGB/RGBW LED pásiky cez farebný priestor HSV (odporúča sa) alebo farebný priestor RGB/RGBW.

Jemné orientačné svetlo

Ak sú deti už večer v posteli, svetlo zapnuté na chodbe sa môže zdať príliš jasné. V inteligentnom dome KNX je preto svetlo počas večera stlmené, takže namiesto 100% osvetlenia vám na cestu osvetlí len 20 %, čo stačí na to, aby ste videli, kam idete, a neruší to susedné miestnosti. Umožňuje to MDT Dimming Actuator, kde si môžete uložiť percentuálne hodnoty osvetlenia. Buď je definovaná jedna hodnota pre deň/noc, alebo je možné nastaviť časovo závislé stmievanie.

Predchádzajúci článok Prečo KNX?
Nasledujúci článok Gira G1 Smart Home

Zanechať komentár

* Povinné políčka