Preskočiť na obsah
KnxSolution.sk - KNX Technológia odolná voči budúcnosti
KnxSolution.sk - KNX Technológia odolná voči budúcnosti
Prečo KNX?

Prečo KNX?

Ovládanie

KNX okrem bežného ovládania  ponúka aj ovládanie cez mobilnú aplikáciu alebo namontovaný displej. To znamená, že zapnutie alebo vypnutie akéhokoľvek zariadenia alebo kontrola teploty je vzdialená jediným klepnutím. Pomocou mobilných aplikácií môžete vytvárať scény alebo automatizácie aj sami. Môžete si tiež prispôsobiť svoje mobilné rozhranie podľa svojich potrieb a získať prehľad o spotrebe energie.

Centralizované ovládanie v decentralizovanej domácnosti

Zariadenia KNX je možné inštalovať v interiéri (svetlá, žalúzie, ...) aj vonku (svetlá, postrekovače, ovládanie bazénov, ... ), všetko centralizované v jednom systéme, ktorý ich ovláda. Už žiadne prepínanie mobilných aplikácií medzi jednotlivými zariadeniami, pretože jedna aplikácia pokrýva všetko.

KNX smart home je decentralizovaný systém, čo znamená, že všetky zariadenia môžu spolupracovať bez toho, aby boli závislé na centrálnom serveri. Systém zaisťuje, že ak sa váš centrálny server alebo akýkoľvek senzor alebo akčný člen pokazí, zostávajúce zariadenia budú stále fungovať. To je dôležité najmä v komerčných budovách, ako sú obchody, kancelárie alebo hotely, ale aj váš súkromný dom môže ťažiť zo zaručenej kvality systému.

Prispôsobiteľné

Po nainštalovaní systému KNX je možné ho kedykoľvek rozšíriť alebo preprogramovať. Inštalatér ho môže prispôsobiť vašim požiadavkám v prípade, že sa zmenia vaše životné podmienky a zvyky.

Vzdialený prístup

S aplikáciou KNX smart home môžete vypnúť akékoľvek svetlo, ktoré ste nechali zapnuté, na diaľku zatiahnuť žalúzie, aby ste ochránili okná pred silným vetrom a búrkami, alebo upraviť teplotu pred príchodom domov. Urobte to všetko prostredníctvom smartfónu, tabletu alebo dokonca pomocou inteligentných hodiniek! Nechajte diaľkové ovládanie priniesť pokoj a zaistí vám, že váš domov je bezpečný a zdravý.

Energetický manažment

Úspora energie znamená vypínanie svetla, keď ho nepotrebujete. Znie to tak jednoducho, ale v praxi sa to dosahuje len zriedka, najmä v budovách s veľkým počtom ľudí, ktorí prichádzajú a odchádzajú. S pomocou KNX môžete použiť senzory prítomnosti na vypnutie svetla, keď nie je zistená žiadna prítomnosť, a z dlhodobého hľadiska tak ušetriť energiu. Nechajte svoje kúrenie a chladenie automatizovať v závislosti od vonkajšej a vnútornej teploty a urobte svoj domov energeticky efektívnejší.

 

Prirodzenú energiu slnka je možné inteligentne integrovať do systému regulácie teploty tak, že žalúzie a kúrenie budú pracovať v harmónii. To znamená, že keď je slnko v zime v priaznivej polohe, žalúzie sa zdvihnú a množstvo potrebného vykurovania sa primerane zníži. Meteorologická stanica KNX s tým môže výrazne pomôcť.

Stabilita na trhu

KNX je tu už 30 rokov a určite tu zostane. KNX štandard zabezpečuje, že všetky certifikované KNX zariadenia sú navzájom kompatibilné. KNX obstál v skúške časom a je dostatočne škálovateľný a flexibilný, aby zostal na vrchole technológie inteligentnej domácnosti.

Ak použijete KNX, nikdy nie ste viazaní na jedného výrobcu a každé zariadenie si môžete vybrať od iného výrobcu, aby ste sa uistili, že získate vzhľad a funkcie, ktoré potrebujete, za cenu, ktorá vyhovuje vášmu rozpočtu.

Zabezpečenie

KNX inteligentná domácnosť beží úplne lokálne a je uzavretá pred vonkajším svetom, čo z nej robí najlepší spôsob zabezpečenia vašich údajov.

Inteligentný dom KNX vám umožňuje automaticky aktivovať alarm pri zamykaní dverí. Senzory pohybu a prítomnosti zaznamenajú akýkoľvek podozrivý pohyb pri vašich dverách a pošlú vám upozornenie na váš telefón. Svoj poplašný systém môžete spravovať na diaľku a nastaviť rutinu, aby ste vytvorili dojem, že ste doma, aj keď v skutočnosti nie ste. Komplenté ovládanie domu na ďiaľku.

Pripravený na svet IoT

KNX je tradičný káblový štandard, ale dá sa ľahko integrovať do sveta internetu 21. storočia. Zariadenia KNX môžete integrovať do ekosystému Apple Homekit, Amazon Alexa alebo Google Home s pomocou podnikov tretích strán. Je to pomerne jednoduchý proces, ktorý spája káblové KNX a bezdrôtové svety internetu vecí do jedinej aplikácie, umožňuje vám ovládať svoj KNX domov hlasom a pridávať bezdrôtové zariadenia, ako sú Philips Hue, IKEA Trådfri a mnoho ďalších.

Predchádzajúci článok Turn 2 - Tyba
Nasledujúci článok Zvýraznenie funkcie ovládania osvetlenia - MDT Technologies

Zanechať komentár

* Povinné políčka